Geçtiğimiz günlerde sevilen dizi Binbir Gece'nin son bölümünün canlı yayınlanacağı söylenmişti. Fakat Ali Eyüboğlu'nun bugünkü yazısı dizinin hayranlarını bir hayli üzeceğe benziyor..
İşte Milliyet Yazarı Ali Eyüpoğlu'nun yazısı..
Cengiz Semercioğlu, Kelebek’te “Binbir Gece” dizisinin dünyada bir ilke imza atıp, finalinin canlı yayınlanacağını yazdığında doğrusunu söylemek gerekirse ben bunu niye atladım diye hayıflandım.
Çünkü böylesine özel bilgilere ulaşıp, onları kamuoyu ile paylaşmak ayrı bir zevk.
Yapımcılar, yönetmenler, oyuncular ve de set ekipleri, bir ayda çekilen bir sinema filmi uzunluğundaki dizi bölümlerini yetiştirebilmek için haftanın 7 günü gece gündüz çalışmaktan dert yanarken, “Binbir Gece” gibi iddialı bir dizinin finalinin canlı olması, nereden bakarsanız bakın ilginç bir fikir.
Ancak “Binbir Gece”nin finaliyle ilgili aldığım son bilgi, “canlı yayın” projesinin sadece bir fikir olarak kaldığı, hayata geçemeyeceği şeklinde.
Kanal D Genel Müdürü İrfan Şahin’e sordum “Binbir Gece”nin finalinin her zaman olduğu gibi banttan mı, yoksa bilmem kaç kamerayla yapılacak çekimler sayesinde canlı mı yapılacağını...
Şahin, “Söz konusu bölümde bir düğün sahnesi var. Düğün sahnesinin çekimleri Kanal D’nin canlı yayın arabalarındaki ekipmanlarla canlıymış gibi çekilecek ama dizi banttan yayınlanacak” dedi. “Binbir Gece”nin canlı yayınlanması fikri, hayalden öteye gitmedi ama olsun, hayali bile güzeldi!