İlk albümleri "Bir" çıktığı zaman pek ciddiye alınmamıştı Hepsi... Zira R&B pekte bize hitap eden bir tarz değildi.. Ancak yeni olanın bocalama devresi bitince bir anda önemli bişey haline geliverdi dört hanımefendiden oluşan bu grup.. Bu kez bir proje vardı karşımızda bir şarkıcı gruptan çok. Piyasanın açıkları ve hedef kitle belirlenmiş ve oraya oynanmıştı. Bu sayede atılan ok da hedefi tam 12'den vurmayı başardı. Özellikle çocukların ve ergenliğini yaşayan gençlerin favorisi oluverdi. İlk albümlerinde öne çıkabilecek yeterli şarkıları varken onlar sürpriz bir albümle bi kez daha şaşırttılar. İlk albüme göre sönük bir iş olsa da artık arkalarında onları destekleyen ve giderek büyüyen bir kitle vardı. Grubun olduğu kadar dört üyenin de ayrı birer kitlesi oluşmuştu. Birilerinin olmak istediği kızlardı onlar. Genç, ışıltılı, cıvıl cıvıl ve bazen ulaşılmaz.. Hayranlarıyla beraber büyüyen bu kızlar artık olgunlaşmaya başladılar ve bunu bir albümle taçlandırdılar. Üçüncü Hepsi albümü: "Şaka..."
Genç kızlıktan kadınlığa doğru ilerleyen grup yeni albümlerinde de farklı bişey denemiş. Albüm bu kez bir şarkı hariç cover yani daha önce başkalarınca söylenmiş şarkılardan oluşuyor. Cover şarkı seçilirken daha çok 70'li ve 80'li yıllar tercih edilirken Hepsi de takvimler ağırlıklı olarak 90'ları işaret ediyor. O dönemin ciddi ciddi hit mertebesine ulaşmış şarkılarından bir demet bambaşka versiyonlarıyla albüme girmiş. Bu başkalaşımın iyi ve kötü yönleri var elbet..
Şarkı seçimlerinin genel olarak başarılı olduğunu söyleyebilirim. Her ne kadar çoğu hala yeni gibi görünen yakın geçmiş şarkıları olsa da Hepsi kitlesinin yaşı düşünüldüğünde çoğu bu şarkılarla yeni tanışacak. Yani şarkıları ilk kez onlardan dinleyecekler. Bu anlamda da farklı bir misyonu var albümün. Ancak seçilen şarkılar o kadar oturmuş şarkılar ki yeni hallerini kabul etmek pek de kolay olmuyor. Orijinal düzenlemeleri Onno Tunç tarafından yapılan "İyisin", "Onu alma Beni Al" ve "Hep Bana" ne yazık ki beklenen ruhu veremiyor. Bu şarkıların özünde olan enerji yeni düzenlemelere yansımamış. Hele "Onu Alma Beni Al"ın neredeyse bir balada dönüşmesi hiç olmamış. Son yıllarda tekrar gündeme gelen Şehrazat şarkısı "Yaz Yaz Yaz" ise orijinal düzenlemesi ve Mustafa Ceceli eşliği sayesinde sıradanlıktan kurtuluyor.
Albümün tek yavaş şarkısı "Yalnızlığım"sa düzenleme olarak gayet başarılı olmuş. Ancak Zuhal Olcay'ın harika yorumuyla bütünleşen şarkıyı kızlardan dinlemeye alışmak zor. Bir Bülent Ortaçgil klasiği "Beni Kategorize Etme" ise bence albümün en parlak şarkılarından birisi. Yeni düzenlemesi eskileri aratmıyor, iyi bir enerji yakalanmış. Bunda da albümün genelinde aranjelerini gördüğümüz Sunay Özgür ve Ender Aay'ın payı var elbette. Mirkelam'ın Tavla'sı da güzel bir renk olurken "Sakın Gelme" ve "Aşk Herşeyi Affeder Mi"yi ortalama buldum. Albümün tek yeni ve çıkış şarkısı "4 Peynirli Pizza" ise bir Kenan Doğulu şarkısı olması nedeniyle dikkat çekecektir. Albümü öne çıkaracak şarkılarsa elbette cover şarkılar olacak. Düzenlemeler genel olarak kötü değil ancak şarkılarla eşleşme sorunu yaşıyorlar.
"Şaka "albümünün en beğendiğim tarafıysa albümün kapak tasarımı. Sırtı dönük 4 farklı renkte kapüşonlu kıyafet giyen Hepsi elemanları ve altlarındaki ışıltılı, kabartmalı yazı harika olmuş. Birileri hala Erol Atar pozları vermeye devam ederken onlar yüzlerini bile göstermeyerek risk almış gayet de iyi yapmışlar. Artık yeni soluklara ihtiyacımız var ve bu tasarım çoğu anlamda diğerlerinden ayrılıyor. Bir proje grubu olan Hepsi bu albümle de çıtalarını yükseltecek belli ki.. Eğer onları birer yorumcu değil de iyi bir proje olarak görürseniz eminim bakışınız değişecektir. Zira dünyada sıkça uygulanan bir şeyin bizdeki yansıması durumundalar. İyi pazarlama taktikleriyle de yerlerini daha da sağlamlaştırıyorlar. Şirketlerinin de ne kadar doğru adım attığı bu sayede ortaya çıkıyor. Birileri "Şaka" olarak algılasın dursun artık bir "Hepsi" gerçeğimiz var.